Ilmainen toimitus yli 30 €:n tilauksiin!

Muista heijastin!

Illat alkavat syksyisin taas pimentyä ja siksi olisi erittäin tärkeää muistaa heijastin! Miten heijastinta tulisi käyttää ja miten se toimii? Lue alta tärkeää infoa heijastimiin liittyen!

Illan hämärässä jalankulkijoita ja pyöräilijöitä on vaikea havaita. Ilman heijastavaa tai selkeästi välkkyvää valoa moni kävelijä, pyöräilijä ja lemmikki jää liikenteessä huomaamatta. Heijastimen kanssa näyt paremmin liikenteessä. Lähivaloilla ajava autoilija huomaa ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 50 metrin päästä, kun heijastimen kanssa liikkuva jalankulkija voi näkyä jo 350 metrin etäisyydeltä. Jalankulkijoiden kuolemantapauksista lähes puolet tapahtuu pimeällä tai hämärässä. Onko sinulla jo takissasi ja repussasi hyvät heijastimet?

Varmista, että heijastin on CE-hyväksytty. Jalankulkijan on lain mukaan pimeän aikana tiellä liikkuessaan yleensä käytettävä asianmukaista heijastinta. Jos itse heijastimen askartelee heijastavista materiaaleista, kankaista, langoista tms., kannattaa muistaa, ettei niissä heijastavuus välttämättä ole asianmukaisen heijastimen luokkaa, joten niiden kanssa kannattaa käyttää varsinaista heijastinta.

Miten heijastin toimii?

Heijastimet valmistetaan niin, että niihin osuva valo heijastuu takaisin tulosuuntaansa. Esimerkiksi autoilija näkee heijastimessa oman autonsa ajovalot heijastuksena.

Suomalainen maanviljelijä Arvi Lehti keksi 1950-luvulla heijastimen, sillä hän kaipasi hevoskärryillensä parempaa näkyvyyttä pimeässä. Arvi Lehden suunnittelemat heijastimet koostuivat monista pienistä kolmiomaisista pinnoista, jotka heijastivat valon takaisin lähteensä suuntaan. Nykyään monet heijastimet valmistetaan joustavista PVC kalvoista, mutta niiden toimintaperiaate on edelleen sama.

Kuinka käyttää heijastinta oikein?

Riippuva heijastin kiinnitetään mieluiten polven korkeudelle niin, että se pääsee vapaasti heilumaan eteen sekä taakse. Kummalle puolelle heijastin kannattaa laittaa? Autoilija havaitsee parhaiten tien puoleiselle sivulle kiinnitetyn heijastimen, mutta parastahan olisi, että heijastin löytyy molemmilta puolilta.

Jousiheijastin kiinnitetään mieluiten tien puoleiseen ranteeseen tai kyynärvarteen. Heijastimen voi kiinnittää myös sääreen, jos käytössä on useampia heijastimia.

Mitä useampaa heijastinta käyttää, sen paremmin autoilija näkee pimeässä kulkevan jalankulkijan ja tai pyöräilijän. On hyvä käyttää erilaisia heijastimia samanaikaisesti. Heijastin on hyvä laittaa myös lemmikkieläimelle. Esimerkiksi tummaa koiraa on erittäin vaikea havaita liikenteessä.

Design heijastin

Ihanaa, että nykyään löytyy kaikennäköisia kauniita design heijastimia! Meiltä löytyy kauniita Suomessa valmistettuja CE-sertifioituija HIIDEN ONNI -heijastimia. Väreinä valkoinen ja musta. Käy kurkkaamassa!

CE-sertifioidut Hiisi Tales -heijastimet

Lahjakortti