Ilmainen toimitus yli 30 €:n tilauksiin!

6 inspiroivaa ideaa sisustustaulujen laittoon

Suunniteltaessa tauluja seinälle, kannattaa käyttää mielikuvitusta. Onko sinulla paljon pieniä tauluja, jotka haluaisit seinälle, mutta et tiedä miten ne laittaisit vai löytyykö sinulta massiivisempi isompi taulu? Alla 6 erilaista vinkkiä taulujen asetteluun.

Taulut aseteltuina hyllyille

Pienistä tauluista saa aseteltua kivan kokonaisuuden hyllyille. Omista valokuvista tai taideteoksista on kiva tehdä taulut ja laittaa ne esille. Hyllyjä voi laittaa monta päällekkäin niin saat näyttävän taideseinän. Taulut voi myös laittaa kirjojen sekaan kirjahyllyyn, joka tekee hyllystä mielenkiintoisen asetelman kokonaisuudessaan.

Taulukollaasi seinälle

Kollaasin luominen seinälle erilaisista tauluista on helppo tapa tuoda tyyliä ja persoonallisuutta mihin tahansa huoneeseen. Taulut voi asetella symmetrisesti suoriksi linjoiksi tai epäsymmetrisemmin ns. "sikin sokin" seinälle.

Vaikuttavuutta huoneeseen isolla taululla

Isot sisustustaulut ovat näyttäviä huoneessa kuin huoneessa, mutta ne tarvitsevat jonkin verran seinätilaa. Koska olohuone on yleensä kodin suurin huone, iso taulu sopii hyvin olohuoneeseen. Esimerkiksi canvas-taulu on loistava idea, jos haluat näyttävän, katseita kääntävän elementin. Isot seinät ovat erinomaisia näyttävän tauluseinän luomiseen.

Jätä taulu lattialle nojaamaa seinää vasten

Jos taulu on iso, sen voi jättää lattialle seinää vasten nojaamaan. Ympärille voi koota muita koriste-esineitä, kuten alhaalla olevassa kuvassa on pinottu vanhoja matkalaukkuja päällekkäin. Tämä on muutenkin hyvä vaihtoehto, jos ei halua tehdä seiniin reikiä tai vuokra-asunnossa se ei ole sallittua. Taulun voi myös jättää senkin päälle lepäämään.

Katonrajaan kohti

Tauluja voi ripustaa myös ovien yläpuolelle, etenkin korkeissa huoneissa. Taulukokoelma voi myös kurkottaa katonrajaa. Taulujen ei aina tarvitse olla keskellä seinää sohvan yläpuolella vaan mielikuvitusta saa käyttää.

Seinälle voi ripustaa muutakin kuin tauluja

Kannattaa käyttää mielikuvitusta ja ripustaa seinälle esimerkiksi erilaisia peilejä kollaasiksi. Seinälle voi laittaa myös esimerkiksi lautasista kauniin kokoelman tai ihan mitä itse keksii, esimerkiksi hattuja, keittiövalineitä tai muuta vastaavaa.

Toivottavasti näillä vinkeillä sait uusia ideoita sisustukseesi!

T. Marjaana

Lahjakortti